Dark fantasy FRPG, még fejlesztés alatt!
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Saját hirdetésünk
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:42 pm

» Deadlands, a holtak birodalma
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:09 pm

» Northumbria, a rejtélyek földje
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:09 pm

» Mercia, a Lovagrend bástyája
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:08 pm

» Essex & East-Anglia, az asurák birtoka
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:07 pm

» Kent-Sussex, a mágusok otthona
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:07 pm

» Wessex, a Szövetség földje
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:06 pm

» London, a semlegesség fellegvára
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:03 pm

» Az elátkozottak
Fórum szabályzat Emptyby Erdő Tündér Szer. Május 22, 2019 9:00 pm

Chat
Top posting users this month

Share
 

 Fórum szabályzat

Go down 
SzerzőÜzenet
Erdő Tündér
Admin
Erdő Tündér

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2019. May. 21.

Fórum szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Fórum szabályzat   Fórum szabályzat EmptySzer. Május 22, 2019 5:41 pm

A fórum látogatása 16 éven aluliak számára nem ajánlott!


A regisztráció és a játék megkezdése előtt mindenképp olvasd el a játék kerettörténetét és a fajleírásokat! Utóbbiak esetében találkozhatsz olyan információkkal, amik eltérhetnek az eddig tapasztaltaktól.


Hogyan is működik az FRPG, avagy a fórum alapú szerepjáték:

A játékos és a karakter két különböző személy. A játékban történt eseményeket nem folytatunk játékon kívül, sem pedig fordítva. Játékon belüli események nem befolyásolhatják a játékon kívülieket, és vica versa.

Eltérően a megszokott szerepjáték formáktól, ezt a játékot a fórum keretein belül játsszuk, még pedig hozzászólások (post / hsz / reag) formájában. A fórumban különböző táblákat (board), ezeken belül témákat (thread / topic), a témákon belül pedig hozzászólásokat olvashatsz.

A hozzászólásokra reagálva az egyik alapvető kötelezettség és erény a türelem. Lehetőség szerint meg kell várnod, hogy a többi, ugyanabban a kalandban játszó játékos is reagáljon az írásodra. Ez esetenként több napot is igénybe vehet, hiszen mindenkinek másképp jut ideje játszani.

Fontos megemlíteni, hogy játékot csakis akkor kezdhetsz, ha már rendelkezel karakterlappal (avagy előtörténettel, ET-vel), amit az adminok / moderátorok elbíráltak és el is fogadtak. A karakterlapnak tartalmaznia kell a megadott szempontok szerint információkat a karakteredről (neme, kora, faja, stb.), valamint pár szóban kell írnod annak jelleméről, külsejéről és esetleg kicsit hosszabban az eddigi életéről, akár a születésétől kezdve. Ha valami nem az oldal szabályainak, a leírásoknak megfelelően történt megalkotásra, privát üzenetben fogják felvenni veled a kapcsolatot, hogy segítsenek a hiba kijavításában. Ha nem vagy hajlandó elfogadni a döntést, a karakterlap nem kerül elfogadásra, valamint a regisztrációd is törlésre kerülhet.


Mire figyelj, mit csinálj / ne csinálj:

Mindenképpen kerülni kell az agresszív, sértő megjegyzéseket a játékon kívül. Ha a karaktered viselkedik így, annak a játékon belül lesznek következményei, például a többi karakter nem fogja túlzottan szívlelni. De játékosként semmilyen formában nem sérthetsz meg másokat! Ha a karaktered káromkodik, tegye azt, de ha játékos beszélget játékossal, abban kérlek, kerüljétek el az ilyesmit!

Légy toleráns mindenkivel, főleg a kezdő játékosokkal! Nem mindenki rendelkezik rögtön írói vénával. Ha egy játékos hibázik, lassan gépel, sok helyesírási hibát vét, nem ismeri eléggé a világot, vagy csak nem tartod elég színvonalasnak a játékait, békésen, segítőkészen fordulj oda hozzá. Ahelyett, hogy lehordanád, segíts neki inkább. Te se kezdted másként az írást vagy a szerepjátékot, ezt ne feledd!

Ugyancsak lényeges, hogy a fórumon tilos bárminemű termék reklámozása. Más fórumok reklámozásához először kérj engedélyt a vezetőségtől!

A játék magyar nyelvű. Ennek értelmében minden üzenetet magyar nyelven lehet csak elküldeni. A játékhangulat fokozására felhasználhatók idegen nyelvek, akár egész mondatok is, de csak párbeszéd formájában. Azonban ha nem magyarázod meg a mondat jelentését, ne csodálkozz, ha senki nem fog rá reagálni.

A fórum felső részén található chat ablakon belüli beszélgetésekre is vonatkoznak a fenti szabályok.

Azok a játékosok, akik a fórum témáit vagy a chat ablakot reklámozásra, mások zavarására, sértegetésére használják, illetve az alapvető etikai szabályoknak nem megfelelően viselkednek, többszöri moderátori figyelmeztetés után a játékon belüli szankciókkal sújthatók, akár karaktereiket, akár az egész játékot érintve (tiltás).

Mielőtt egy témába új hozzászólást írnál, győződj meg róla, hogy hozzászólásod csakugyan abba a témába tartozik-e. Játékon kívüli témákat kizárólag a chaten, a Csevegő egyes topicjaiban, valamint privát üzenetben folytathattok. Az esetlegesen chaten történő játékon kívüli (OFF) megjegyzéseket (például egy hozzászólásra vonatkozóan, vagy a játék folytatására vonatkozóan) tegyétek kettős perjel után: // Így.

A játékon belül csak a saját karakteredet és a hozzá tartozó nem játékos karaktereket (NJK) irányíthatod. Nem mondhatod meg, mit csinál a másik, nem dönthetsz más karaktere helyett, csak, ha ezt előre megbeszéltétek, és csak addig a mértékig, ameddig megbeszéltétek.

Nem cselekedhetsz olyan dolgokat, amire nem tud a másik karakter reagálni. Csak a szándékodat írhatod le, ha valakit megtámadsz. Ez esetben ajánlott feltételes módban fogalmazni (pl. *megvágja/-ná egy tőrrel, hacsak ki nem védi* stb.).
Ajánlott a dobókocka használata, hogy mindenki egyenlő esélyekkel támadhasson / védhessen!

Az adminisztrátorok, moderátorok döntéseit MINDIG, MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT el kell fogadnod. Akkor is, ha nem értesz vele egyet.
Ha ellenvetésed van egy moderátori döntéssel kapcsolatban, küldj neki egy privát üzenetet, melyben UDVARIAS, KULTURÁLT FORMÁBAN kifejted neki az álláspontodat. Ezután is el kell fogadnod a moderátor döntését. Az agresszív, durva üzenetek, a moderátorokkal szembeni fegyelmezetlen viselkedés eredményeképp kizárhatunk a játékból. A türelemre, toleranciára vonatkozó eme szabály természetesen ránk is vonatkoznak.


Hogyan kell postot / hozzászólást írni, játszani:


Minden szerepjátékos hozzászólást E/3 vagy E/1 alakban kell írni, jelen időben. A múlt és a jövő idő használata természetesen akkor megengedett, ha a karakter egy múltbéli vagy egy jövőbeli eseményről beszél, vagy éppen a nem párbeszédes szövegrészben szó esik egy régi vagy még be nem következett eseményről.

A karakter cselekedeteit * -ok közé rakhatod, vagy írhatod folyó szövegben. Utóbbi esetében viszont egyértelműen jelöld / válaszd el (színek, kiemelés / döntés, tagolás, szóközök)!

Ha a karaktered megszólal, kezd a mondatot új sorba! Az első karakter egy kötőjel (-) legyen!

A karakter gondolatait ~ -ek (AltGr + 1, más néven Jobb oldali Alt + 1) közé kell rakni, ha E/3-ben írsz!

A szöveg további formázása mindenki fantáziájára van bízva.


Lássunk egy-két példa hozzászólást:

*Viola sietve indul meg otthonából. Pár perc múlva kezdődik az órája, a busz pedig már elment, így nincs más hátra, mint futni, amilyen gyorsan csak lehet.*
~ A fenébe is! Nem kellett volna olyan sokáig fórumoznom! El fogok késni!
*Bizony, elaludt. Ha szerencséje lesz, nem fogja megállítani az a jószívű, ám túl sokat fecsegő, idős néni az iskola sarkán lévő virágosnál, és csak tíz percről fog lemaradni.*

----

A fenébe is! Nem kellett volna hajnal három azt a nyomorult fórumot nyomkodnom! El fogok késni, pedig pont a XIII. századról fogunk tanulni törin! Imádom a lovagokat! Sietnem kell, ahogy csak tudok... Kár, hogy a busz is elment.
Jaj, csak nem az öreg Alice néni ácsorog ott? Tuti, ki fog szúrni.
- Szervusz, kedveském! Nem szeretnél egy kis...?
- Köszönöm, most nem! Csókolom!
Huh, sikerült kikerülnöm. Remélem, más nem fog az utamba állni...


Nézzünk az utóbbira egy válasz-reagot:

- Nocsak, kit látnak szemeim!
Végre, eljött ez a nap is. A kis Viola késésben van, én pedig pont erre jártam, véletlenül... Na jó, nem, épp kenyérért megyek, mert anya megkért, de na... Egy kis szórakozás nekem is jár!
- Sietsz törire, mi? Hogy lehet azt a sok maszlagot végighallgatni, amit az a nő összehord? Nem is értem!
Gúnyos mosollyal közeledek felé, hátha megfélemlítem annyira, hogy ne akarjon csak úgy kikerülni.


Néhány szó az avatárról:

Az avatár (avagy play by, PB) az a kép, ami a fórumon bal oldalt, a hozzászólásaid mellett látsz. Ezt a képet csak akkor rakhatod be, ha a következő feltételeknek megfelel:


  • Élő személyről készült fotó (színész, színésznő, ismeretlen személy, családtag, bármi), vagy realisztikus rajz. Ezenkívül ha illik a karakterre betehetsz fantasy képet is, de kérlek, ha tudsz, akkor használj élő személyes képet.
  • Nem használhatsz olyan képet, amit már valaki használ.
  • Az avatar mérete minden esetben 200x320-as legyen!
  • Az aláírás kép elfogadott, mozgó kép is lehet, DE annak méretére ügyelni kell! Nincs konkrét limitáló paraméter, de ne húzza szét a fórumot!


Ha az avatárfoglalást illetően konfliktus merül fel, mert valaki keresettjének a választott avatárját akarod használni, vagy más akar a Te avatároddal játszani, nem kezdesz személyes kereszteshadjáratot! Nem esel neki a másiknak! Szólsz a moderátoroknak, akik elbírálják a dolgot. Ha a helyzet elég egyértelmű, a delikvens két perc múlva kap egy szépen megfogalmazott üzenetet, melyben felszólítják a képcserére. Amennyiben valakit felszólítottak a képcserére, és figyelmen kívül hagyja, korlátozásokkal, büntetésekkel sújtható.

Előre PB-t foglalni nem lehet! Csak akkor kerülhet be az avatárfoglalóba a PB neve, ha az adott karakter regisztrálva van és előtörténetét el is fogadták az adminok / moderátorok.

Amennyiben megtaláltad a megfelelő képet, de nem tudod, hogy méretezd át, vedd fel a kapcsolatot valamelyik adminisztrátorral, moderátorral akár Facebook-on, akár privát üzenet formájában, és ő segíteni fog.


További információk:

Miután megbeszéltél egy játékot valakivel, az adott helyszínen új témát kell nyissatok, mely a játék címét és a neveteket viselheti. Ha lezártátok a játékot, jelezzétek ezt egy adminnak / moderátornak, aki archiválni fogja majd, tehát az Archívum topicban fogjátok megtalálni a későbbiekben.

Az NJK -k olyan karakterek, akiket a mesélő, vagy valamely Játékos Karakter (JK) irányít.
Ha ilyen karakterrel játszol vagy más, titulussal rendelkező karakterrel, NEM feltétlenül kell a karakterednek ennek tudatában lennie! Nincs a karakter homlokára írva például, hogy mágusnövendék vagy élőhalott.

Utoljára, de nem utolsó sorban: az adminok nem az ellenségeitek, nem azért hoznak szigorú döntéseket hogy nektek keresztbe tegyenek. Az adminok olyan emberek, akik azt szeretetnék, ha jól éreznéd magad az oldalon, és ennek érdekében tesznek meg bizonyos lépéseket.

Ha bármi kérdés, kérés, óhaj, sóhaj, panasz lépne tehát föl, keressetek minket bátran!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://beyondlifeanddeath.hungarianforum.com
 
Fórum szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Beyond Life And Death :: Tudnivalók :: Általános információ-
Ugrás: